Todistuksen antaminen

Julkaistu: elokuu 11, 2016

Olen usein ihmetellyt, miksi ihmiset, jotka paranevat rukouksella, niin harvoin antavat kunnian Jumalalle ja kertovat siitä muille ihmisille. Ainakin rukoilijan olisi hyvä saada tietää, että Jumala on vastannut hänen rukoukseensa. On tosi kurjaa rukoilla vuosikausia, eikä kukaan kerro parantuneensa. Kuitenkin he parantuvat ja sitten aivan muissa asioissa käy selville, että Jumala oli sittenkin parantanut, mutta minkäänlaista palautetta rukoilija ei ollut saanut. Me rukoilijat tarvitsemme palautetta, sillä muuten me luulemme tekevämme turhaa työtä ja lopetamme rukoilemisen.

Muissa maissa parantuminen on suuri asia ja siitä kerrotaan, mutta ei Suomessa. Ehkä eräs syy on se, että parantunut haluaa olla varma ja antaa ajan kulua, kunnes on varma ja…unohtaa koko asian. Toinen saattaa olla se, ettei itse huomaa parantumista ennen kuin aikojen päästä, eikä osaa enää yhdistää sitä rukoilemiseen. Kolmas on usein se, että pelätään antaa rukoilijalle positiivista palautetta, ettei hän vain ylpisty. Tämä on siinä mielessä turhaa pelkoa, sillä Jumala kyllä kynii kukkonsa ja kanansa, jos tämä on ottamassa kunnian Häneltä.

Kuinka paljon todistuksen antaminen vahvistaakaan niiden uskoa, jotka kuulevat todistuksen. Jos tuokin parani, minullakin on mahdollisuus saada Jumalalta apua omaan kärsimykseeni. Rakkaat ystävät, kertokaa kuinka suuria Jumala on teille tehnyt.