VIHA

Julkaistu: syyskuu 23, 2016

Koen tällä hetkellä monen ihmisen sydämessä vihaa. Sitä on jopa uskovienkin sydämissä. Maahanmuuttajat jakavat mielipiteitä ja aiheuttavat pelkoa ja vihaa. Ihmisen viha on aina pimeydestä lukuun ottamatta synnin vihaamista. Ymmärrän, että maailman ihmiset vihaavat, mutta en ymmärrä, että Jeesuksen seuraajiksi itseään kutsuvat vihaavat.

Te olette kuulleet sanotuksi: ’silmä silmästä ja hammas hampaasta.’  Mutta minä sanon teille: älkää tehkö pahalle vastarintaa; vaan jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle toinenkin; ja jos joku tahtoo sinun kanssasi käydä oikeutta ja ottaa ihokkaasi, anna hänen saada vaippasikin. Ja jos joku pakottaa sinua yhden virstan matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi. Anna sille, joka sinulta anoo, äläkä käännä selkääsi sille, joka sinulta lainaa pyytää. Te olette kuulleet sanotuksi: ’Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi.’ Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, joka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä Hän antaa aurinkonsa paistaa niin pahoille kuin hyvillekin ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin. Sillä, jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä tulee? Eivätkö publikaanit tee samoin? Ja jos te osoitatte ystävällisyyttä ainoastaan veljillenne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanat tee samoin? Olkaa siis te täydelliset, niin kuin teidän taivaallinen Isännekin täydellinen on. Matt.5:38-48.

Mutta teille, jotka kuulette, minä sanon: rakastakaa vihollisianne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat, siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden edestä, jotka teitä parjaavat. Luuk.6:27-28.

Vaan rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää ja lainatkaa toivomatta saavanne mitään takaisin; niin teidän palkkanne on oleva suuri taivaissa ja te tulette Korkeimman lapsiksi, sillä Hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille. Olkaa armahtavaiset, niin kuin teidän Isänne on armahtavainen. Luuk.6:35-36.

Tätä emme pysty tekemään omassa voimassamme vaan Pyhän Hengen voimassa, jonka Jumala lähettää jokaiselle uudestisyntyneelle, joka sitä pyytää. Pyytäkäämme Jumalalta rakkauden kastetta. Voittakaamme islamin uskoiset rakkaudella. Se on ase, jota vastaan heillä ei ole asetta, sillä heitä johtaa viha. He eivät tiedä, kuinka suhtautua agape- rakkauteen ja siksi se voittaa heidät Jeesukselle.