VOIMATTOMUUS

Julkaistu: elokuu 23, 2016

Monet uskovat huokailevat vaikeuksien keskellä. Kaiken lisäksi tuntuu siltä, ettei Jumalaa ole missään. Vaikka kuinka rukoilisi, ei rukous tunnu nousevan kattoa korkeammalle. On pitkä aika siitä, kun on kokenut viimeksi Pyhän Hengen suloisen läsnäolon. Missä on Pyhä Henki? Missä on Jumala? Missä on voitelu? Olenko minä tehnyt jotain sellaista, että olen suututtanut Jumalan? Moni Herran työntekijä kipristelee voimattomuuden keskellä. Sana ei avaudu. Esirukouspalvelu on yhtä tuskaa. Jokainen ymmärtää, ettei omassa voimassa pitkälle potkita.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. On lamppujen puhdistuksen aika. Muistatte kuvauksen kymmenestä neitsyestä. Kun kuului huuto: ”Ylkä tulee!”, alkoivat neitsyet panna lamppujaan kuntoon. Kun lamput puhdistetaan, ne sammutetaan. Ei palavaa lamppua voi puhdistaa. Siitä johtuu tämä voimattomuus, joka monilla kokosydämisillä uskovilla tällä hetkellä on. Jumala tyhjentää, jotta voi taas täyttää.

Kun uskontietä kulkee, saa vaatteisiinsa tahtomattakin jotain likaa. Kun maalliset vaatteemme likaantuvat, panemme ne pesukoneeseen tai viemme pesulaan. Nyt on hengellisten vaatteitten puhdistusaika. On aika olla hiljaa Herran edessä, jotta Jumala voi näyttää, mitä Hän ei hyväksy, mitä pitää panna pois.

Olen itse ollut lähes kolme kuukautta hiljaisuudessa kuullakseni Jumalan äänen. Haluan omassa elämässäni tehdä täyttä totta ja tehdä parannuksen siitä, mikä Jumalaa ei miellytä. Eilen Jumala vihdoin näytti minun ongelmiani. Olin katkeroitunut tahtomattani ihmiselle, joka oli sanonut tosi pahasti ja haavoittanut minua. Olin sen antanut anteeksi, mutta kun lyönnit eivät jääneet siihen yhteen kertaan, oli katkeruus nostanut uudelleen päätään. Olin mielestäni senkin antanut anteeksi, mutta kun kyseisestä ihmisestä tuli puhe jonkun kanssa, puhuin hänestä negatiivisesti. Sillä hetkellä ymmärsin, etten ollutkaan antanut anteeksi, vaan kannoin kaunaa. Välittömästi soitin luottohenkilölleni ja tunnustin asian syntinä ja se vietiin yhdessä Herran eteen. Jatkan hiljaisuutta niin kauan, että Herra ilmoittaa, että kaikki asiani on kunnossa Hänen ja ihmisten edessä.

Kun lamppu on puhdistettu, se sytytetään uudelleen. Silloin se loistaa kirkkaammin kuin koskaan, sillä voitelu, jonka Jumala antaa tulevaan herätykseen, on moninkertainen. Usein meidän vaikeutemme on Jumalan epätoivoista yritystä pysäyttää meidät kuuntelemaan, mitä Hänellä on sanottavaa. Taistelua saattaa kestää vuosikausia, kun emme suosiolla pysähdy. En väitä, että kaikki taistelut olisivat Jumalan sallimia, sillä sielunvihollinenkin yrittää saada elämämme sietämättömäksi. Kannattaa kuitenkin ottaa tämäkin asia huomioon ainakin nyt, kun herätys on ovella. Se alkaa uskovien herätyksellä.