Sinulle, joka etsit!

Ihminen on luotu elämään Jumalan yhteydessä, siksi hänellä on sydämessään alue, joka on tarkoitettu Jumalaa varten. Kun ihminen elää erossa Jumalasta, tuo alue on tyhjä ja silloin hänet valtaa tyhjyyden ja tarkoituksettomuuden tunne. Päästäkseen eroon epämiellyttävästä tunteesta hän yrittää täyttää ko. alueen jollakin, joka korvaisi Jumalan. Jotkut yrittävät toteuttaa kunnianhimoiset toiveensa, toiset taas etsivät apua idän uskonnoista, muutamat taas luulevat avun löytyvän erilaisista päihdyttävistä aineista. Mikään ei kuitenkaan voi korvata Jumalaa, eikä ihminen voi saavuttaa pysyväistä onnea ja rauhaa muutoin kuin löytämällä Hänet.

Ehkä olet kokenut suuren menetyksen tai olet sairastunut vakavasti. Ehkä olet taloudellisessa katastrofitilanteessa tai sinulla on muuten paha olo. Ehkä olet joutunut huumekoukkuun tai alkoholikierteeseen. Silloin tarvitset Jeesusta. Hän tahtoo olla sinun apusi ja turvasi. Hän ei hylkää eikä jätä. Silloin, kun ihmiset pettävät, Hän seisoo vakaasti kanssasi. Hän lohduttaa, Hän johdattaa. Hän on apusi kaikissa tilanteissa. Hän parantaa sielusi vammat. Hän voi parantaa sairautesi. Hän vapauttaa sinut kahleistasi. Ja mikä parasta, Hän voi auttaa silloinkin, kun ihminen ei enää mitään voi.

Ehkä sinun asiasi ovat aivan hyvin. Kaikki sujuu suunnitelmiesi mukaan. Tiedätkö, ystävä, sinä tarvitset silloinkin Jeesusta.

Miten voit löytää Hänet? Siihen on Jumala itse valmistanut tien. ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh.3:16)

Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa on Jumala valmistanut meille tien yhteyteensä. Jeesus itse sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” (Joh.14:6)

Ja Raamattu jatkaa: ”Sillä jos sinä suullasi tunnustat Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut, sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.” (Room.10:9-10)

Me tarvitsemme pelastusta, vaikka olisimme ns. hyviä ihmisiä. Sana sanoo: ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.” (Room.3:23)

Jos nyt haluat, voit rukoilla:

Rakas taivaallinen Isä, tulen eteesi Poikasi Jeesuksen Kristuksen kautta. Ymmärrän tarvitsevani pelastusta. Anna siis anteeksi kaikki syntini Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden. Tule sydämeeni asumaan Pyhän Henkesi kautta. Haluan antaa elämäni kokonaan Sinun hallintaasi. Tahdon elää Sanasi mukaan. Tahdon luopua kaikesta, mikä murehduttaa Sinun Pyhää Henkeäsi. Ole minun Herrani ja Vapahtajani elämäni loppuun asti. Amen.