Toni

Toni Rintamäki, lauluHei, kerron sinulle, arvoisa lukija, jotain sellaista ihmeellistä, jota en ollut koskaan aikaisemmin kokenut. Tapahtumat saivat alkunsa noin seitsemän vuotta sitten Salossa, omassa kodissani. Ilmassa oli syksyn väreilyä ja tuulen huminaa. Asetuin aamulla tietokoneeni ääreen aivan niin kuin nytkin kirjoittaessani tätä todistusta sinulle.

Selailin erästä kirjoitusta, jossa puhuttiin Raamatusta ja sen keskeisimmästä henkilöstä, Jeesuksesta. Muistan, että pienenä lapsena olin kuitenkin uskonut, että kyllä varmaa Jumala oli olemassa, kun luontokin on niin kaunista. Nykyään on minulle aivan selvää, että Jumala on olemassa. Mutta palaan tuohon syyskuun viikonloppuun, jolloin todella jokin minussa alkoi etsiä totuutta.

En voinut uskoa siihen, että ihminen olisi jalostunut jollakin lailla ihmiseksi väitetyistä esi-isistämme, apinoista. Ne muuten rääkyvät edelleen puiden oksilla ja ihmettelevät maailman menoa. Olen ymmärtänyt, että vanhemmat toimivat opettajina lapsilleen eikä päinvastoin. Mutta minä janosin totuutta ja kerron sinulle juuri sen ja vain sen, mitä itse koin ja näin. Kun aloin lukea ihmisten kirjoituksia ja väittelyitä Jumalan olemassa olosta, tunsin suurta vetoa niihin kohtiin, jossa kirjoitettiin, mitä Jumala puhui sanansa kautta meille eli Raamatun tekstiin. Esim. jos Raamatussa luki: ”Minä olen tie, totuus ja elämä”(Joh.14:6), niin oli kysymys Jeesuksesta. En käsittänyt silloin, mitä lause piti sisällään, mitä se oikeastaan tarkoitti. Raamattu sanoo, että me elämme synnin ja kirouksen alaisina syntiin lankeemuksen tähden. Tämä on siis totuus, jonka Raamattu ilmoittaa.

Nyt tiedän, että Jeesus Kristus on tie, joka vie Isän Jumalan luo ja että Hän tuli tuomaan totuuden Jumalan olemassa olosta ja tahdosta ihmisiin nähden. Hänen kauttansa ihminen saa pelastuksen ja iankaikkisen elämän Jumalan, kaikkivaltiaan, luona. Ihmisten viisaus ei riitä alkuunkaan ymmärtämään aina olemassa ollutta, kaiken elollisen Luojaa ja kaiken, alusta loppuun asti ylläpitävää, voimaa. Synti harhauttaa ihmisen pois Luojansa luota.

Sinulle, joka olet jaksanut lukea tätä kirjoitustani, haluan nyt jakaa yliluonnollisen kokemukseni uudestisyntymisestä, joka minulle tapahtui aivan sillä tavalla, kuin Jeesus puhui aikanaan ihmisille. Voit lukea itse tuon kohdan Raamatusta Uuden testamentin puolelta, Johanneksen evankeliumin luvusta kolme alkaen. Jos Jeesus sanoi, että ihmisen pitää syntyä uudesti ylhäältä, niin tuon lauseen on oltava totta tänäkin päivänä, sillä sain tuolloin, seitsemän vuotta sitten, kokea tämän uudestisyntymisen ihmeen ja totuuden hyvinkin konkreettisesti. Nyt tiedän, että Jumala johdatti minua tämän Raamatun tekstin pohjalta eräälle sivulle, jossa kysyttiin hyvinkin yksinkertaisesti: ”Ystävä, haluatko tulla uskoon?” Edessäni oli siis kaksi vastauspainiketta, ”Kyllä” ja ”Ei”. Nyt alkoi sisälläni valtaisa taistelu totuuden puolesta. Epäusko astui areenalle kuin tyhjästä. Mieleni vaelsi näiden kahden painikkeen välissä ja taistelu oli todella kova. Mutta päätin voittaa mieleni epäuskon ja painaa tuota ”Kyllä” painiketta. Tämän tehtyäni eteeni avautui sivu, jossa minua iloisesti onniteltiin uskoon tulosta ja annettiin ohjeita, miten nyt edetä asiassa.

Tunsin iloa sisimmässäni, mutta en osannut aavistaakaan, mitä Jumalalla vielä oli minulle sinä iltana varattuna. Jäin siis pohtimaan, mitä olin kokenut tuon kamppailun aikana, ja mitä nyt sitten oli tapahtuva. Muistan, kuinka olin illan suussa ripustamassa pyykkejä narulle, kun äkkiä päälleni tuli valtava ahdistus ja huusin Jeesusta: ”Anna pahat tekoni anteeksi!”. En ehtinyt lausetta kunnolla loppuun, kun tuntui, että kohoan ilmaan jonkin verran, ja kodissani tapahtui ikään kuin ilman puhdistus, tuli niin helppo hengittää. Täytyin ilolla ja kiitosmielellä Jumalaa kohtaan niin, että itkin ilosta. Kokemukseni oli täysin yliluonnollinen. Illan aikana koin muitakin ihmeitä. Aloin suihkun jälkeen ihmetellä ihoani, miten se onkaan näin merkillinen ja täydellinen ”vaate”, jossa ei ole saumoja. Tämä kaikki oli uudestisyntymisen ihmettä omassa olemuksessani. Nyt tiedän, että olin saanut syntivelkani anteeksi Jumalalta, kun uskoin koko sydämestäni Jeesukseen. Raamattu sanoo: ”Sillä, jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut” (Room.10:9). Eikö olekin ihanaa: HÄN ELÄÄ ja on meidän ainoa toivomme syntien anteeksi saamiseksi. Raamatun mukaan meistä tulee silloin Jumalan lapsia ja Jumalan perhekuntaa. Halleluja! Iloitsen siitä, että voin jakaa oman todistukseni, että Jeesus Kristus, Jumalan Poika, on todella herätetty kuolleista. Vain Hänen kauttaan meillä on pääsy Isän luokse, kun meistä aika jättää, jos vain pysymme Hänessä. Raamattu sanoo, että maailma on pahan (saatana, persoonallinen, säälimätön vihollinen) vallassa. Ihmiset ovat myös luonnostaan pahoja ja tekevät sitä, mikä on Jumalan silmissä väärin. Jumala tulee kuitenkin vielä tuomitsemaan tämän maailman synnin tähden.

Nyt pyydänkin sinua valitsemaan kahden tien välillä. Jeesus Kristus on tie, joka vie Isän luokse iankaikkiseen ihanuuteen, kun taas ihmisen oma tie vie kadotukseen iankaikkiseen rangaistukseen, josta Raamattu puhuu hyvinkin voimakkaasti. Rukoilen sinua valitsemaan viisaasti, sillä emme tiedä päiviemme lukumäärää. Nyt on pelastuksen päivä. Pyydä syntejäsi anteeksi Jeesukselta, tulet yllättymään. Hän vastaa varmasti pyyntöösi, sillä kysymys on sinun sielusi kohtalosta. Hänellä on yksin valta pelastaa se. Vielä Raamattu sanoo, että taivaassa on juhlat, kun syntinen kääntyy. Minäkin iloitsen puolestasi, jos todistukseni kosketti sinua ja löysit uskon Jeesukseen. Jumala siunatkoon sinua!

Toni Rintamäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *